Welkom bij Le Cinquième. Laat u verwennen door onze Frans-Belgische keuken.

Over ons

(Tekst: MaxZine: mei '15)

Kevin Bonanno is een man met een missie. Hij wil zijn gasten terug voeren naar de essentie van het eten: de smaken. Die moeten in zijn keuken een even belangrijke rol spelen als het dresseren van de borden. Oké, het oog wil ook wat, maar het is toch vooral de mond die verwend moet worden. Het is ook de reden waarom een vermelding in de Bib Gourmand veel hoger op zijn verlanglijstje staat dan een ster.

Als klein manneke al stond Kevin mee in de potten te roeren van het Italiaanse restaurant dat zijn ouders runden aan de kerk van Zutendaal. Vijfentwintig jaar later is hij één van de meeste veelbelovende chefs van onze provincie (al enkele jaren staat hij tussen het Jonge Keukengeweld van Toerisme Vlaanderen) en baat hij op dezelfde locatie zijn eigen ‘Le Cinquième” uit, samen met vriendin Jolien Fuchs. Pa en ma hadden misschien liever gezien, dat zoonlief op het vertrouwde pad zou verder gaan. Maar die heeft een totaal andere visie over food en gooit het dus ook over een heel andere boeg. Op de kaart – die sneller verandert dan de seizoenen – staan vooral bereidingen uit de Franse en Belgische keuken. De mondiale toets is echter nooit ver weg.  

De naam verwijst naar de dag waarop het restaurant opende – 5 december 2014 – maar ook naar het verleden, waarin hij actief was in restaurant de Vijfde Smaak in Boorsem. Eerder had hij onder meer zijn sporen verdiend bij Luc Bellings, waar hij het tot souschef had geschopt op het moment dat die zijn tweede ster binnenhaalde. Gasten op een uiterste hartelijke manier ontvangen is de tweede natuur geworden van Jolien, die ervaring opdeed in diverse hotelomgevingen. Maar ook Kevin steekt graag een handje toe in de zaal, die wel wat weg heeft van een osteria. De stijlvollere versie, wel te verstaan.

Ook de gerechten die geserveerd worden zijn ver van traditioneel. Ze bevatten in de basis wel stuk voor stuk de allerbeste ingrediënten. Zoet, zuur, bitteren en zout worden op een eigenzinnige manier met elkaar gecombineerd. En als je restaurant gesitueerd is in het Groenste Snoepje van Vlaanderen, dan krijgen uiteraard ook groenten en verse kruiden meer dan gemiddelde aandacht. 

Werken bij Le Cinquième

Momenteel zijn wij nog op zoek om ons jong en dynamisch team te versterken met een part-time afwasser. (Vrijdag en zaterdag)

Bij interesse gelieve ons te contacteren.