Welkom bij Le Cinquième. Laat u verwennen door onze Frans-Belgische keuken.

Recensie Be-Gusto

Lees online: http://www.be-gusto.be/2015/08/04/le-cinquieme-zutendaal-kevin-bonnano/

 

Tegenwoordig mag ook het landelijke Zutendaal rekenen op ‘Jong Keukengeweld’ met de komst van restaurant Le Cinquième. Kevin Bonanno en Jolien Fuchs sloten vorig jaar hun restaurant De 5e smaak in het complex ‘Al Mulino’ in Boorsem. Het nieuwe project en de nieuwe locatie werd Le Cinquième gedoopt en gaf duidelijk een nieuwe schwung aan dit duo.

De ouders van Kevin baatten tot vorig jaar een Italiaans restaurant, ‘La Piazza’, uit achter de kerk in het centrum van Zutendaal. Het interieur werd deels gerenoveerd met moderne tafels en zeer leuke en comfortabele design stoeltjes. De authentieke grijs-blauwe stenen vloer werd behouden en past vrij goed bij de grijze stoelen en blanke houten tafels. Buiten is er een terras in een ronde boog met zicht op enkele groene delen van de gemeente en de kerk. Aan de akoestiek moet nog wat gewerkt worden maar gezelligheid is zeker aanwezig.

Kevin Bonanno deed ervaring op bij Luc Bellings en St-Paul om nadien drie jaar lang chef te worden van restaurant Gusto in het Carbon Hotel van de Different Hotel Groep. Gastvrouw Jolien Fuchs zorgt voor de vibes in de zaal. Door haar ervaring als Wellness manager bij zowel Carbon Sense Genk als Aquamarijn van La Butte aux Bois is zij de geknipte persoon voor een gastvrije benadering.

Interieurfoto’s: ©Els Verbrakel

Op de menukaart zien we een kleine à la carte keuze met twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts. Laat de chef echter zijn ding doen en geniet van zijn degustatiemenu dat geserveerd wordt in 3 tot 6 gangen (37€/49€/65€/69€). Ons gekozen 5-gangen ‘Mood Menu’ toont zeker en vast een mooie prijs/kwaliteit (65€). De chef kiest voor een Frans-Belgische keuken met soms enkele Mediterrane en mondiale toetsen.

We starten met een glas Prosecco Jeio brut (8€) en als eerste hapje komt een kroepoek van inktvis inkt met een mayonaise van tandoori kruiden.

Een dubbel bordje komt met bovenaan gemarineerde zalm met gepofte amarant, komkommer en zure room.

Onderaan wordt een gemarineerd kersttomaatje gebracht met een Parmezaan crème en basilicum. Met dit laatste krijgen we een Italiaanse tint die meer dan geslaagd is. Een uitstekende intensiteit en mooie combinatie.

Als eerste gerecht serveert de chef Bonito, een tartaar van tonijn met sesam, variaties van radijs en een crème van avocado. Het gerecht werd net voldoende gekruid met grof zout en de tonijn is mooi vers.

Met een rundscarpaccio gaat Kevin weer de Italiaanse toer op maar hij brengt dit met een eigen interpretatie. De carpaccio van rundsvlees komt met een crème van foie gras, rode ui, compote van peterselie en amandel, merengue van soja, en champignon.

Babykreeft krijgt gezelschap van fregola sarda pasta, een witte asperge, paksoi en een schuim van ras el hanout. De asperge is net te weinig gegaard en het schuim mist wat diepgang in smaak. De kreeft is echter voortreffelijk en combineert mooi met de paksoi.

Uitstekend gegaard Pluma van Duroc varken in combinatie met enkele bonen variaties vormen het hoofdgerecht. Vandaag zijn dit borlotti bonen, een crème van borlotti en tuinbonen. Als afwerking hierbij nog courgette, grotchampignons en een intense natuurjus.

Als dessert presenteert de chef een stijlvol bord met aardbeien, een cremeux van platte kaas, ijs van verveine en een sponge cake van pistache.

De verhuis naar het ouderlijke restaurant en het vernieuwde interieur zijn meer dan geslaagd. In dit pand zit er meer gezelligheid. Kevin kiest bewust voor een beperktere kaart en werkt grotendeels alleen. Een simplistische aanpak die wat ons betreft voor meer puurheid en intensiteit zorgt. Zijn combinaties van vandaag zijn minder ver gezocht maar winnen aan diepgang en worden toch stijlvol en verfijnd gebracht. Jong Keukengeweld met potentieel waar we zeker meer van horen. CY Soon, Be-Gusto

Be-Gusto score: 14/20
Be-Gusto prijs/kwaliteit score: 14,5/20

Geplaatst op 04/08/2015